Vodič za kupnju glačala


Vodič za kupnju glačala

Ako tražite novi uređaj za glačanje, vjerojatno ste svjesni da postoji puno opcija na tržištu. Kako biste se lakše snašli u moru ponuda, sastavili smo ovaj vodič za kupnju glačala koji će vam pomoći da pronađete najbolje rješenje za vaše potrebe.


Vrsta glačala


Postoje tri vrste glačala - klasična, parna i parna postaja
 
  1. Klasična glačala su najjednostavnija i najjeftinija, ali nemaju funkciju pare i neće ukloniti teške nabore. 
  2. Parna glačala su popularnija jer proizvode paru koja pomaže ukloniti nabore, a većina modela ima i opciju vertikalnog glačanja. SEB Tefal parno glačalo FV9845E0, ULTIMATE ANTI-CALC je visokokvalitetno parno glačalo koje ima snažan udar pare, funkciju ekstra pare i tehnologiju ULTIMATE ANTI-CALC. Ultimate Anti-Calc tehnologija omogućuje održavanje uređaja čistim i funkcionalnim, a snažan udar pare omogućuje brzo i jednostavno glačanje čak i teških tkanina.
  1. Parna postaja su najnaprednija vrsta glačala i pružaju najbolje rezultate. Ova vrsta glačala ima veliki spremnik za vodu i generira puno pare, što pomaže ukloniti nabore na tkaninama. SEB Tefal parna postaja GV9820E0 je visokokvalitetna parna postaja koja se brzo zagrijava i ima brojne funkcije koje čine glačanje ugodnijim i jednostavnijim. Anti-Calc Collector tehnologija sprječava nakupljanje kamenca u postaji, a velika vodena posuda omogućuje dugo vrijeme glačanja bez potrebe za punjenjem vode.


Jačina pare


Jačina pare se mjeri u grama po minuti (g/min). Što je veća jačina pare, to će se bolje ukloniti nabore. Klasična glačala nemaju funkciju pare, pa se jačina pare ne odnosi na njih. Parna glačala imaju jačinu pare od 20 g/min do 50 g/min, dok parna stanica može imati jačinu pare do 120 g/min.

 

Funkcije


Neke dodatne funkcije koje biste mogli razmotriti su:
 
  • Automatsko isključivanje: funkcija koja isključuje glačalo ako se ne koristi nakon određenog vremena. To može biti korisno za sigurnost i uštedu energije. Primjerice, Philips GC3925/30 glačalo ima opciju automatskog isključivanja.
  
  • Anti-kapljanje: funkcija koja sprječava kapljanje vode kada se glačalo koristi na nižoj temperaturi.
  • Vertikalno glačanje: mogućnost vertikalnog glačanja pomaže ukloniti nabore na odjeći koja visi na vješalici. SEB Tefal parna postaja GV9820E0 omogućava okomito i vodoravno glačanje uz automatsko otpuštanje pare. 
  • Samoprilagodljive postavke temperature: neka glačala imaju senzor koji automatski prilagođava temperaturu ovisno o tkanini koju glačate. Ova funkcija pomaže u zaštiti tkanina od pregrijavanja.
 

Materijal ploče


Ploča glačala može biti od nehrđajućeg čelika, keramike ili teflona. Ploča od nehrđajućeg čelika je najjeftinija opcija, ali može biti sklonija ogrebotinama. Keramička ploča je skuplja, ali ima bolju ravnu površinu od nehrđajućeg čelika i manje je sklona ogrebotinama. Teflonska ploča je također skuplja i ima slične prednosti kao i keramička, ali je manje sklona ljepljenju. Važno je zapamtiti da bi ploča trebala biti lagana i glatka kako bi se lakše glačalo.


Ergonomija


Ergonomija je također važna. Glačalo bi trebalo biti udobno za držanje i ne smije biti preteško. Također bi trebalo imati dugi kabel koji će vam omogućiti lakše kretanje. Dizajn prethodno navedene SEB Tefal parne postaje GV9820E0 je ergonomski i udoban za korištenje, što omogućuje ugodno iskustvo glačanja bez umora.
 

Cijena


Cijena glačala može biti od 25 eura do 500 eura. Klasična glačala su najjeftinija, dok su parne postaje najskuplje. Međutim, cijena ne uvijek odražava kvalitetu. Važno je pronaći ravnotežu između cijene i kvalitete.


Recenzije


Prije kupnje glačala, uvijek je dobro pročitati recenzije drugih kupaca. Tako ćete dobiti stvarnu sliku o kvaliteti i učinkovitosti proizvoda.


U Mikronis webshopu pronađite glačalo koje će vam omogućiti da vaša odjeća izgleda besprijekorno bez previše napora!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode