Vodič za kupnju štapnog usisavača


Vodič za kupnju štapnog usisavača

Ako ste u potrazi za savršenim štapnim usisavačem a ne znate odakle uopće krenuti prilikom razmatranja dostupnih modela, na pravom ste mjestu! U ovom vodiču proći ćemo kroz ključne faktore koje trebate razmotriti prilikom kupnje i istaknuti neke od najboljih modela s kojima sigurno nećete pogriješiti!

 

Što je štapni usisavač?

Štapni usisavač je lak, kompaktan i (najčešće) bežični uređaji koji omogućuje veliku fleksibilnost i mogućnost brzog čišćenja. Ove karakteristike čine ga atraktivnijim rješenjem za usisavanje u odnosu na veće i nezgrapnije tradicionalne usisavače. Svojim dizajnom omogućuju lako dosezanje teško dostupnih mjesta, što ih čini idealnim za dnevno čišćenje.
 

Kako odabrati štapni usisavač?

Kada birate štapni usisavač, važno je razmotriti nekoliko ključnih aspekata uređaja:
  • Performanse i snaga: Snaga motora je ključni faktor koji određuje usisnu snagu. Za većinu domaćinstava, usisavač s motorom snage između 250 W i 500 W pružit će dovoljno usisne snage za učinkovito čišćenje. Ako imate visoke tepihe ili kućne ljubimce koji se puno linjaju, potražite usisavač s motorom snagom većom od 500 W.
  • Baterija i autonomija: Idealno trajanje baterije ovisit će o veličini vašeg doma i intenzitetu čišćenja. Za manje stanove ili brza čišćenja, usisavač s trajanjem baterije od najmanje 20 minuta na visokoj postavci može biti dovoljan. Za veće prostore ili temeljitija čišćenja, tražite modele koji nude 40 minuta ili više autonomije na srednjoj ili visokoj postavci.
  • Dizajn i težina: Idealni štapni usisavač trebao bi biti dovoljno lagan za lako manevriranje, obično između 2 i 3,5 kg. Ergonomski dizajn može dodatno olakšati čišćenje, omogućujući vam da bez napora dosežete ispod namještaja i u kutove.
  • Kapacitet spremnika za prašinu: Spremnici većeg kapaciteta smanjuju potrebu za čestim pražnjenjem. Za manja kućanstva, spremnik od 0,4 do 0,6 litara može biti dovoljan, dok veća kućanstva mogu zahtijevati spremnike od 0,8 litara ili veće.
  • Dodatne funkcije i pribor: Potražite modele koji dolaze s korisnim dodacima, kao što su motorizirane četke za dubinsko čišćenje tepiha, mlaznice za uske prostore za čišćenje kutova i prilagodljive četke za nježne površine poput drvenih podova.
  • Cijena: Odredite svoj budžet i potražite najbolji omjer cijene i kvalitete. CIjene ovih uređaja značajno variraju - kreću uglavnom od oko 150 €, a dosežu i cijene veće od 1.000 €.
 



Najbolji štapni usisavači

Evo nekoliko preporuka modela štapnih usisavača s kojima nećete pogriješiti: 

 

Dyson V15 Detect Absolute - vrhunska tehnologija i velika usisna snaga

Dyson V15 Detect Absolute predstavlja vrhunac tehnologije štapnih usisavača. Opremljen je s laserom za detekciju nevidljive prašine i inteligentnim sustavom koji na LCD zaslonu prikazuje količinu i veličinu usisane prašine, automatski povećavajući snagu usisa prema potrebi. S visokoučinkovitom filtracijom koja uklanja 99,99% čestica do 0,3 mikrometra i motorom snage 660 W, ovaj model osigurava vrhunsku čistoću s kapacitetom spremnika od 0,76l i do 60 minuta autonomije u Eco modu. 

 

Rowenta RH9990WO - odličan omjer cijene i kvalitete

Rowenta RH9990WO je vrhunac Rowentinih bežičnih štapnih usisavača koji kombinira izvanredne performanse s vrhunskim korisničkim iskustvom. Zahvaljujući motoru DigitalForce, ovaj model ima do 200 zračnih vata usisne snage, dok njegova snažna odvojiva baterija od 32,4 V omogućuje korištenje do 70 minuta na Eco postavci. Inovacije poput samostalne priključne stanice, Flex tehnologije za dosezanje teško dostupnih prostora, zaslona digitalne kontrole i LED četke Deep Power, čine čišćenje brzim i učinkovitim. Kod ovog modela vrijedi istaknuti i funkciju istovremenog usisavanja i brisanja podova, kao i veliki kapacitet spremnika za prašinu od 0,9 litara. 

 

Bosch BCH3K2851 - dugo trajanje baterije i svestranost

Model Bosch BCH3K2851 iz serije Flexxo 4 2-in-1 ima vrijeme korištenja od 55 minuta zahvaljujući Bosch litij-ionskoj tehnologiji s baterijom od 25,2 V. Sa svojim filtracijskim sustavom bez vrećice i opremom za čišćenje svakog kutka doma, uključujući i namještaj te gotovo sve vrste podova, ovaj model osigurava praktično iskustvo. Četka AllFloor Brush osigurava efikasno čišćenje svih vrsta podova s visokom brzinom okretaja, dok 2-u-1 funkcionalnost omogućuje lako prebacivanje između štapnog i ručnog usisavača, od poda do stropa i sve do unutrašnjosti automobila, što ga čini savršenim izborom za kućanstva koja traže maksimalnu učinkovitost. Ovaj model ima nešto duže vrijeme punjenja u odnosu na druga dva modela - 5 h, kao i manji kapacitet spremnika za prašinu od 0,4 litre, ali istovremeno dolazi i uz znatno nižu cijenu. 


Pri odabiru štapnog usisavača, važno je uzeti u obzir ne samo cijenu, već i performanse, trajanje baterije, težinu i dodatne funkcije koje će olakšati čišćenje. Razmotrite svoje preferencije kako biste odabrali model koji najbolje odgovara vašem domu i životnom stilu!

Otkrijte sve modele štapnih usisavača iz Mikronis ponude. 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode