Vozite kao profesionalci - Volani, stolice i Playseat® za sim racing


Vozite kao profesionalci - Volani, stolice i Playseat® za sim racing

Ako volite vožnju i utrkivanje, sim racing mogao bi biti vaš novi omiljeni hobi. Simulacijsko utrkivanje sve je popularnije među ljubiteljima automobilizma, a koriste ga i profesionalci kako bi se adekvatno pripremili za zahtjevne utrke tijekom cijele sezone. Realističan doživljaj vožnje i uvjeta na stazi pružit će vam neponovljivo iskustvo, no prije svega se morate imati potreban pribor. Pročitajte sve o volanima, gaming i Playseat® sjedalima te ostaloj opremi za sim racing. 
 

Osnovna sim racing oprema 


Kako biste mogli uživati u simulacijskom utrkivanju, bit će vam potrebno računalo ili igraća konzola za reproduciranje same simulacije te ekran u obliku televizora te jednog ili više monitora. Što ćete odabrati, ovisi u potpunosti o vašim željama i potrebama, no svakako pripazite da vaše računalo ili konzola podržava simulaciju koju želite. 



Trenutne sim racing igre namijenjene su za Playstation, Xbox ili PC. S igricama kao što su Gran Turismo, Assetto Corsa Competizione, Need For Speed, Project Cars i Grid možete simulirati vožnju sportskih automobila po stazama ili cestama, s F1 vožnju bolida Formule 1 po stazama na kojima se natječu momčadi u službenom prvenstvu, a s WRC i Dirt igricama možete iskusiti vožnju rally utrka po raznim podlogama i u različitim vremenskim uvjetima.

  

Volani i pedale za sim racing


Iako možete upravljati simulacijom vozila pomoću tipkovnice ili joystick kontrolera, istinski doživljaj vožnje, bolju kontrolu i brže reakcije imat ćete investirate li u gaming volan koji možete kupiti zasebno ili u kompletu s pedalama. Pri odabiru pripazite na kompatibilnost s vašim računalom ili igraćom konzolom. 

Ovaj Thrustmaster ili Logitech G29 set pružit će vam vrhunski doživljaj sim racinga po povoljnoj cijeni.  Lagano upravljanje i snažan osjećaj koji prenosi sustav Force Feedback stvara autentično trkaće iskustvo i pomaže optimizirati trkaće putanje, a možete ga i lako montirati na željeno mjesto. 



Ako se namjeravate ozbiljno baviti simulacijskim utrkivanjem, vjerojatno ćete htjeti nešto bolji set opreme i volan s vrhunskim značajkama, poput ovog Thrustmaster kompleta ili inovativnog T-GT II modela. Službeno licencirani volan u potpunosti realistično reproducira ponašanje vozila i uvjete na stazi, no za njega ćete morati izdvojiti znatno više novca.   
 

Gaming stolice i Playseat® sjedala


Za realističan doživljaj utrkivanja vrlo je važan položaj tijela. Gaming stolice i Playseat® sjedala vjerna su interpretacija sjedala u sportskim automobilima, a omogućuju vam da postavite volan, papučice i ostalu sim racing opremu na optimalnu visinu i udaljenost. 



Gaming stolice za sim racing oblikovane su za udobno sjedenje pri dugotrajnom igranju i dimenzijama prilagođene za vjerodostojan doživljaj utrkivanja. Često dolaze s dodatnim opcijama, poput ove sklopive X Rocker gaming stolice koja ima ugrađene zvučnike za stvaranje vrhunskog zvučnog ambijenta.  

Playseat® sjedala se od stolica razlikuju po tome što imaju ugrađen okvir na koji se postavljaju volan, pedale i (opcionalno) mjenjač. Neka su od njih sklopiva i samim time vrlo praktična, dok ćete za druge morati naći dovoljno slobodnog prostora u svom domu. 
 

Dodatna oprema za sim racing




Osim navedene opreme, vaš sim racing kutak možete opremiti i s dodatnim uređajima poput mjenjača brzina, držača za zaslone ili pedale te prostirke za Playseat® sjedala, ali i dodatnom video i audio opremom kao što su slušalice, mikrofoni, video kamere i VR uređaji kako bi ste potpuno doživjeli sve što simulacijsko utrkivanje nudi. 


Iskusite kako je sjediti na mjestu profesionalnih vozača sportskih i rally automobila ili bolida Formule 1 uz vrhunsku osnovnu i dodatnu opremu za sim racing. Pronađite je među brojnim artiklima Mikronis web shopa!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode