Xiaomi Mi Max: Veće ne može


Xiaomi Mi Max: Veće ne može
Ne, nije za svakoga. To je jasno. Niti ne stane u svaku ruku! Ali, oni koji traže ""phablet"" - mobitel s najvećim mogućim ekranom – neće naći bolji.

Računica je vrlo jasna: ako tražite mobitel s najvećim mogućim ekranom – ovo je taj. Njega preporučujemo. Istini za volju, možda uspijete naći mobitel sa čak i nešto većim ekranom od Mi Maxovih 6,44"" (za usporedbu, postoji puno tableta s ekranima veličine 7"" – ali i par mobitela). Međutim, u ovoj klasi (među takozvanim phabletima s ekranima od 6-7"") sigurno nećete naći tanji (ovaj mjeri 7,5 milimetara – vaš je sadašnji mobitel deblji od njega, zar ne?), vjerojatno nećete naći ni lakši (ovaj teži 203 grama) a jednu stvar sigurno nećete naći: ovakav omjer performansi i cijene.
Xiaomi Mi Max mobilni uređaj se nudi u tri verzije: osnovna (u zlatnoj ili srebrnoj boji) stoji više nego umjerenih 2.259 kuna, jača verzija nudi 3 GB (umjesto standardna 2 GB) radne memorije i 32 GB za pohranu, a najjača 64 GB. Ako vam ni to memorije dosta, u svakoj verziji ju možete „podebljati“ mikro SD karticom. Uz karticu, u ovaj Xiaomi smartphone možete umetnuti i dva SIM-a.

E sad, zašto smo rekli da je 2.259 kuna malo za ovakvu spravicu? Ako ste se već upoznali sa Xiaomijem, tvrtkom koju zovu „kineski Apple“ – vjerojatno vam je već jasno. Ako niste – vjerujte nam na riječ da je kvaliteta izrade izvanredna. Ovakav odnos vitke linije, težine i veličine ne bi bilo moguće postići bez puno metala i (ni)malo plastike.
Ekran je dušu dao za gledanje filmova, igranje igara, čitanje, navigaciju... Lagano zakrivljen zaslon najkvalitetnijeg tipa – IPS – i Full HD razlučivosti pokriven je najboljom mogućom zaštitom: Gorilla Glass 4. Mobitel pokreće američki procesor Snapdragon 650, a tu su i svakakvi drugi čipovi, od očekivanih (4G i sve moguće mobilne frekvencije, Bluetooth 4.2) preko raznoraznih senzora (žiroskop, kompas, akcelerometar, skener otiska prsta) do infracrvenog predajnika koji može zamijeniti daljinski. Naravno, i kamere su na razini: prednja od 5 i stranžnja od 13 megapiksela snimaju 2K video i znaju kojekakve trikove, od fokusiranja prstom do panorame i HDR-a.

Na koncu, ali ne najmanje važno: ako ste pomislili da ovakav mobitel, s pregolemim ekranom, snažnim procesorom, hrpom čipova… guta bateriju začas – prevarili ste se. Baterija ima čak 4850 mAh – niste to očekivali uz ovako vitku liniju, zar ne? – što u praksi znači da se ne mora puniti svaki dan, čak i ako ste žestoko koristi. A ovakav mobitel ćete itekako žestoko koristiti!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode