Podijeli na
Ispiši proizvod
Podaci uz artikle su prezentirani u dobroj namjeri. Mikronis d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene u dostupnosti i cijene. Slike artikala su ilustrativne prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Za sve eventualne nejasnoće možete nas kontaktirati na web-prodaja@mikronis.hr
Opis proizvoda
• Kakao maslac je kruta mast koja se dobiva iz sjemenki stabla kakaa. Krut je i lomljiv pri niskim temperaturama, no kada ga se zagrije, brzo se počinje topiti.
•
• Kakao maslac sadržava vitamin E koji je bogati antioksidans i štiti stanice od oksidativnog stresa. Često se koristi u proizvodima za njegu kože te za pripremu sirovih poslastica.
•
• Sastojci
• Kakao maslac (Theobroma cacao)*
•
• *iz ekološkog uzgoja
•
• Kako i na što djeluje
• Iako su istraživanja još u tijeku, neki od zdravstvenih učinaka našeg ekološkog kakao maslaca su sljedeći:
•
• Visok sadržaj antioksidansa
• Već stoljećima se koristi za poboljšanje raspoloženja
• Snižava loš kolesterol
• Povećava razinu dobrog kolesterola
• Smanjuje visok krvni tlak
• Pomaže širiti žile
• Može smanjiti vjerojatnost od moždanog udara
• Visok sadržaj magnezija
• Može pomoči smanjiti stres
• Pomaže rad srca i krvožilnog sustava
• Sadrži mnoge važne vitamine i minerale
• Tradicionalno se koristi kao prirodni afrodizijak
• Potiče zdravlje kože
• Poboljšava cirkulaciju
• Studije su pokazale, da ima protuupalna svojstva
• Sadrži antioksidanse, koji su učinkoviti u uništavanju i sprječavanju slobodnih radikala
• Poboljšava probavu
• Primjena
• Kakao maslac moguće je dodati raznim jelima. Može ga se koristiti za pripremu čokolade, sladoleda, frapea i ostalih slastica. Može ga se koristiti i za njegu kože, strija i ožiljaka jer vlaži i štiti.
•
• Hranjive vrijednosti
• Prehrambene činjenice:
•
• Izvor vitamina E
• Ne sadržava šećer
• Hranjiva vrijednost na 100 g
• Energetska vrijednost: 3689 kJ / 879 kcal
• Ukupno masti: 99,7 g
• od čega zasićene: 62,7 g
• Ugljikohidrati: 0 g
• od čega šećeri: 0 g
• Vlakna:0 g
• Bjelančevine: 0 g
• Sol: 0 g
• RDA (preporučena dnevna količina) na 100 g
• Vitamin E: 1,8 mg 15 %
• Preporučeni unos za odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
• Kakao maslac je kruta mast koja se dobiva iz sjemenki stabla kakaa. Krut je i lomljiv pri niskim temperaturama, no kada ga se zagrije, brzo se počinje topiti.
•
• Kakao maslac sadržava vitamin E koji je bogati antioksidans i štiti stanice od oksidativnog stresa. Često se koristi u proizvodima za njegu kože te za pripremu sirovih poslastica.
•
• Sastojci
• Kakao maslac (Theobroma cacao)*
•
• *iz ekološkog uzgoja
•
• Kako i na što djeluje
• Iako su istraživanja još u tijeku, neki od zdravstvenih učinaka našeg ekološkog kakao maslaca su sljedeći:
•
• Visok sadržaj antioksidansa
• Već stoljećima se koristi za poboljšanje raspoloženja
• Snižava loš kolesterol
• Povećava razinu dobrog kolesterola
• Smanjuje visok krvni tlak
• Pomaže širiti žile
• Može smanjiti vjerojatnost od moždanog udara
• Visok sadržaj magnezija
• Može pomoči smanjiti stres
• Pomaže rad srca i krvožilnog sustava
• Sadrži mnoge važne vitamine i minerale
• Tradicionalno se koristi kao prirodni afrodizijak
• Potiče zdravlje kože
• Poboljšava cirkulaciju
• Studije su pokazale, da ima protuupalna svojstva
• Sadrži antioksidanse, koji su učinkoviti u uništavanju i sprječavanju slobodnih radikala
• Poboljšava probavu
• Primjena
• Kakao maslac moguće je dodati raznim jelima. Može ga se koristiti za pripremu čokolade, sladoleda, frapea i ostalih slastica. Može ga se koristiti i za njegu kože, strija i ožiljaka jer vlaži i štiti.
•
• Hranjive vrijednosti
• Prehrambene činjenice:
•
• Izvor vitamina E
• Ne sadržava šećer
• Hranjiva vrijednost na 100 g
• Energetska vrijednost: 3689 kJ / 879 kcal
• Ukupno masti: 99,7 g
• od čega zasićene: 62,7 g
• Ugljikohidrati: 0 g
• od čega šećeri: 0 g
• Vlakna:0 g
• Bjelančevine: 0 g
• Sol: 0 g
• RDA (preporučena dnevna količina) na 100 g
• Vitamin E: 1,8 mg 15 %
• Preporučeni unos za odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
- Brand