Nedostaje vam prostora za sušenje rublja? Imamo rješenje!


Nedostaje vam prostora za sušenje rublja? Imamo rješenje!

Vjerujemo kako je gotovo svima koji žive u garsonijerama i manjim stanovima bez vanjskog prostora sigurno poznat problem nedostatka prostora za sušenje rublja. Klasična sušila za rublje su prilično glomazna pa zauzimaju značajan dio životnog prostora. No, uz to, postoje i dodatni problemi uzrokovani sušenjem rublja u zatvorenom prostoru. 

Naime, klasičnim sušenjem rublja na zraku dolazi po značajnog povećanja koncentracije vlage, grinja i spora plijesni u prostoru. To može biti problematično za zdravlje, a posebice kod alergičara i astmatičara. Dodatan problem pojavljuje se i ako se prilikom pranja koristi omekšivač jer će se njegove čestice, koje mogu biti štetne, širiti zrakom i ulaziti u dišne puteve prilikom sušenja rublja u stanu. 

Zato je osnovna preporuka da se stalak za sušenje ne postavlja u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili drugim prostorima u kojima se boravi duže vrijeme. No to nažalost nije uvijek moguće. 
 


Najbolje rješenje za male prostore

Na sreću, postoji rješenje koje će u potpunosti riješiti problematiku nedostatka prostora, ali i potencijalne opasnosti za zdravlje! 

Radi se o perilicama-sušilicama, odnosno uređajima koji će u jednom kućištu obavljati funkcije pranja i sušenja rublja. Ovo 2-u-1 rješenje uštedjet će prostor jer više neće biti potrebe za korištenjem stalka za sušenje, kao ni za smještanje dodatnog glomaznog kućanskog uređaja u ograničeni prostor. 

Dodatne prednosti kombinirane perilice i sušilice postoje i u vidu uštede vremena, jer će drastično skratiti vrijeme sušenja, ali i smanjiti potrebu za glačanjem.  


Ako ste odlučili da je ovo pravo rješenje za vas, donosimo vam pregled nekoliko top proizvođača i modela perilica-sušilica za svaki budžet
 


Samsung perilice-sušilice 

Ovaj korejski brend već je dugo svjetski lider u proizvodnji mobilnih uređaja, ali ne zaostaje puno ni kad je riječ o kućanskim aparatima. Tajna naravno leži u naprednim tehnologijama zbog kojih su Samsung perilice-sušilice među najboljima na tržištu. Jedan od primjera te vrhunske tehnologije je i vrhunski model SAMSUNG WD90T754DBH/S7, koji dolazi s velikom zapreminom od 9 kg za pranje i 6 kg za sušenje, ali i pregršt inovativnih funkcija. Samo neke od njih su: 
  • Eco Bubble tehnologija pretvara deterdžent u mjehuriće, što omogućuje bolje prodiranje u tkaninu i učinkovitije čišćenje, 
  • AI Control tehnologija omogućuje spajanje uređaja u smart-home sustav putem Samsungove aplikacije, kroz koju je moguće upravljati programima pranja i sušenja,
  • Air Wash tehnologija omogućuje pranje i osvježavanje rublja bez prisutnosti vode uz pomoć zagrijanog zraka, koji uklanja neugodne mirise i čak 99,9% bakterija.

Ova vrhunska tehnologija naravno dolazi i uz višu cijenu. Kao pristupačniji model Samsung perilice-sušilice izdvajamo model WD80T634DBH/S7, s nešto manjom zapreminom (8 kg za pranje i 5 kg za sušenje), ali i gotovo jednako naprednim tehnološkim inovacijama koje će osigurati veliku jednostavnost korištenja. 

Bosch perilice-sušilice

Njemačka kvaliteta i vrhunska tehnologija čine Bosch još jednim vrlo sigurnim odabirom kad je riječ o kombiniranim perilicama i sušilicama. Baš kao i već spomenuti Samsung modeli, Bosch perilice-sušilice dolaze s pametnim programima i inovacijama, kao što su:
  • Home Connect, funkcija za umrežavanje uređaja u smart home sustav i upravljanje  putem mobilnih uređaja,
  • Iron Assist, pametan tretman parom koji zaglađuje osušeno rublje i tako značajno smanjuje potrebu za glačanjem,
  • EcoSilence Drive™, posebno razvijen motor koji je učinkovit, izdržljiv, ali i iznimno tih tijekom pranja i sušenja. 

Model WDU8H541EU najnapredniji je Bosch model - odlikuje se zapreminom od 10 kg za pranje i 6 kg za sušenje, svim spomenutim, ali i brojnim drugim korisnim funkcionalnostima koje ga čine jednim od najboljih dostupnih modela perilica-sušilica. Pristupačnija varijanta je WNA14400BY zapremine 9 kn za pranje i 6 kg za sušenje te integriranim Home Connect, Iron Assist i EcoSilence funkcijama. 

Izdvajamo i Bosch Exclusive liniju perilica-sušilica koja je dostupna s 2 + 3 dodatne godine jamstva u u promotivnom periodu od 15.01.2022. do 15.01.2023.
 


LG perilice-sušilice

LG perilice su u nešto nižem cjenovnog rangu u odnosu na Bosch, te dolaze s vlastitim verzijama pametnih funkcija i programa koji će maksimalno pojednostaviti njihovo korištenje i brigu oko rublja: 
 
  • AI DD™, sustav koji otkriva težinu i mekoću tkanine i prema tome odabire način pranja i sušenja optimalan za svaki novi ciklus
  • LG Steam™, tehnologija koja pomoću vodene pare uklanja 99,9% alergena, uključujući i grinje 

Od LG modela izdvajamo F2DV5S8S2E sa zapreminom od 8.5 kg za pranje i 5 kg za sušenje, te nešto napredniji model F4DV328S0U zapremine 8 kg i 6 kg za pranje i sušenje, koji dolazi i s mogućnošću povezivanja s mobilnim uređajima. 



Koji god od ovih brendova i modela odabrali, vjerujemo kako nećete pogriješiti! Kombinacija perilice i sušilice osigurat će višestruke prednosti - uštedu prostora, uštedu novca (jedan uređaj umjesto dva odvojena), uštedu vremena, ali i izbjegavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba koje mogu biti uzrokovane sušenjem rublja u zatvorenom prostoru.

Jedino što vam preostaje je kliknuti na Mikronis webshop, gdje vas očekuju ovi, ali i brojni drugi modeli samostojećih i ugradbenih perilica-sušilica za svaki budžet!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode