Kako odabrati usisavač za dom?


Kako odabrati usisavač za dom?
Izvor: Phillips, Dyson, Roborock, Bosch

Moderni usisavači dolaze u puno varijanti pa je potrebno poznavati njihove prednosti i nedostatke kako biste odabrali onaj idealan za vaš dom. Možemo ih podijeliti u klasične, ručne, štapne i robotske usisavače, no u čemu je uopće razlika i koji je pravi za vas? Saznajte u nastavku!

 
Izvor: Phillips


Klasični usisavači

Ovo je osnovna verzija usisavača kakvog svi poznajemo i sigurno smo ga nekada imali kod kuće. Vrlo su praktični jer najčešće dolaze s velikim brojem nastavaka, pa će osim za čišćenje podova, biti idealni i za uklanjanje prašine s kaučeva, polica i ostalog namještaja, ali i primjerice za čišćenje automobila. Klasični usisavači su i vrlo su mobilni pa će s njima biti relativno lako dosegnuti i teško dostupna mjesta. 

Standardni modeli dolaze s vrećicama za prašinu koje je povremeno potrebno zamijeniti, kao što je to slučaj kod snažnog Phillips FC8580/09. Druga verzija su klasični usisavači sa spremnikom, poput Bosch BGC05A322, koji funkcioniraju bez vrećica. Kod njih je potrebno samo isprazniti spremnik kada se napuni, što je možda praktičnija opcija jer nećete trebati razmišljati o kupnji dodatnih vrećica za usisavač. Klasični usisavači mogu biti glomazni, pa je prilikom odabira bitno obratiti pažnju na dimenziju koja će odgovarati dostupnom prostoru u vašem domu. Idealni su za srednje i veće domove i temeljito čišćenje.

Više od 40 osnovnih i naprednih modela klasičnih, električnih usisavača očekuje vas u Mikronis web shopu.
 
Izvor: Dyson

Štapni usisavači

Štapni usisavači postaju sve popularniji izbor, a posebice su praktični za manje domove jer ne zauzimaju puno prostora. Lakši su od klasičnih usisavača i za njihovo se korištenje nije potrebno sagibati, pa će biti dobar odabir i za sve koji imaju probleme s kralježnicom. Iako su generalno nešto slabiji od klasičnih usisavača, proizvođači izbacuju sve više modela u ovoj kategoriji i ulažu u razvoj njihove tehnologije, koja je danas na zavidnoj razini. 

Za one koji žele najbolju moguću opremu za čišćenje, tu je iznimno snažni bežični Dyson V11 Outsize usisavač koji prepoznaje površine i automatski određuje optimalan način rada. Ovaj model je i savršen za sve koji imaju probleme s alergijama, jer u sebi ima ugrađen vrlo učinkovit filter koji izbacuje gotovo savršeno čist zrak nazad u prostoriju. Pristupačniji model s nešto slabijim motorom i bez automatskog prepoznavanja površina je Dyson V8 Absolute, koji će još uvijek biti odličan odabir štapnog usisavača. Kao najpristupačniju opciju za svaki budžet tu je RoidMi Cordless Vaccum Cleaner S1E. Razlike u cijenama su velike i ovise o usisnoj snazi pojedinog modela, ali i postojanju dodatnih funkcija, pa je sukladno tome potrebno donijeti odluku. 

Pronađite savršeni štapni usisavač za svaki budžet u Mikronis webshopu

 
Izvor: Roborock
 

Robotski usisavači

Najnoviji trend u svijetu održavanja čistoće kućanstva su robotski usisavači. Iako se ne radi o novoj tehnologiji i kao takvi postoje već desetljećima, u posljednjih su nekoliko godina doživjeli veliki porast popularnosti. Današnji modeli su tehnološki napredni, cjenovno pristupačni i vrlo učinkoviti. Ako vam usisavanje doma nije najomiljenija aktivnost, ovo bi mogao biti pravi odabir za vas. Robotski usisavači automatski čiste dom, a njima se najčešće upravlja na daljinu, pa će moći obavljati čišćenje čak i kada niste kod kuće, što ih čini vrlo praktičnima za uštedu vremena. 

Važno je napomenuti da, iako će kvalitetno očistiti veliku većinu podne površine, neće u potpunosti moći zamijeniti druge vrste usisavača jer neće moći dosegnuti baš sve dijelove poda, ali će svakako odraditi većinu posla sami. Kao jedan od najkvalitetnijih modela izdvajamo Roborock S6 MaxV s velikom usisnom snagom, dugotrajnom baterijom i naprednim mapiranjem prostora. Odličan model za srednji budžet je vrhunski Mi Robot Vacuum Mop P, a kao jedan od najboljih osnovnih modela po pristupačnoj cijeni preporučujemo Mi Robot Vacuum Mop Essential.

Ostale modele pametnih robotskih usisavača potražite u Mikronisu
 
Izvor: Bosch
 

Ručni usisavači

Iako neće biti od velike pomoći za čišćenje podova, ručni usisavači iznimno su praktični u svakom domu. Nemaju veliku usisnu snagu, pa će njihova idealna primjena biti u kuhinji i blagovaonici za skupljanje mrvica i ostalih suhih nečistoća, a bit će praktični i za brzinsko čišćenje automobila, kaučeva i slično. Izdvajamo sjajni bežični Bosch BHN14N s učinkovitim načinom usisavanja i perivim filterom, koji ne zahtijeva mijenjanje vrećica. 


Da zaključimo, klasični usisavači još uvijek su najpouzdaniji odabir jer su najsnažniji, imaju velik kapacitet i ne ovise o trajanju baterije, iako su i najglomazniji. Štapni usisavači bit će odličan odabir za manje stanove jer su vrlo kompaktni, no većina modela je još uvijek nešto slabija u odnosu na klasične usisavače. Robotski usisavači obavit će većinu posla za vas, pa će biti odličan odabir za sve ljubitelje tehnologije koji žele uštedjeti vrijeme na kućanskim poslovima.

Za koju god se vrstu odlučili, znajte da vas u Mikronisu očekuje široka ponuda usisavača i dodatne opreme za usisavače za svaki budžet.  

 
 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode